Auranmaalla yhdeksän huonokuntoista siltaa

0
Prunkkalan risteyssilta Aurassa kaipaisi korjausta, mutta se saa odottaa koko leveäkaistatien remonttia.
Prunkkalan risteyssilta Aurassa kaipaisi korjausta, mutta se saa odottaa koko leveäkaistatien remonttia.

AURANMAA. Suomessa on yli 600 Liikenneviraston huonokuntoiseksi tai erittäin huonokuntoiseksi arvioimaa siltaa. Huonokuntoisista silloista 122 sijaitsee Varsinais-Suomen Ely-keskuksen alueella ja yhdeksän niistä Auranmaalla.

Kipeimmin korjauksen tarpeessa on Marttilassa Salontiellä sijaitseva Rekoisten silta. Sillalle on tänä vuonna tehty erikoistarkastus. Sillassa on monenlaisia puutteita, muun muassa kaiteet ovat huonot, vesieriste vuotaa ja halkeamiakin löytyy.

Auranmaan huonokuntoisista silloista Marjaston silta sijaitsee Riihikoskella, Karvion silta Pöytyällä, Kraapin silta Kyrössä, Ison Rasun silta Tarvasjoella, Kraappalan silta Marttilan Ollilassa ja Kato-ojan silta Oripäässä Kantatiellä 41.

Aurasta leveäkaistatieltä löytyvät sillat Prunkkalan risteyksestä Kirkkotien kohdalta ja Röykön risteyssilta Järvenojantien kohdalta ovat molemmat huonokuntoisia ja tarvitsisivat korjausta.

Siltainsinööri Jari Nikki Ely-keskuksesta painottaa, että sillan kantavuus ja kuntoluokitus ovat kaksi eri asiaa.

–Huonokuntoisten listalle päätyminen ei kerro kantavuudesta mitään. Esimerkiksi huonot kaiteet tai vesieristeiden vuotaminen voivat johtaa siihen, että silta päätyy huonokuntoisten listalle, Nikki huomauttaa.

 

Lue lisää 28.08.2018 lehdestä