Paimionjoessa taas silmälevää

0
Paimionjokeen on taas ilmaantunut silmälevää.
Paimionjokeen on taas ilmaantunut silmälevää.

LIETO/Tarvasjoki, KOSKI. Paimionjoessa on viime kesän tapaan havaittu vihertäviä levälauttoja. Veden pinnalla kelluvaa, sinilevää muistuttavaa levää on ainakin Tarvasjoen SEO:n paikkeilla ja Koskelta tulleen lukijavinkin mukaan myös Kosken keskustan ja Myllykylän välillä.
Ely-keskuksen viime viikon torstaina ottaman näytteen mukaan Tarvasjoella esiintyvä levä on silmälevää. Myös viime vuonna esiintyneet levälautat olivat silmäleviä. Toisin kuin sinilevä, silmälevä ei ole myrkyllistä.
Silmälevien ilmaantumisesta Viikkolehti uutisoi viime vuonna elokuun puolivälin paikkeilla. Tuolloin Paimionjoki oli paikoin kokonaan vihreän levämaton peittämä.

Lue lisää 3.8.2018 lehdestä