Ilmojen hurjapäät valloittivat Oripään ilmatilan

0
Oripään lentokenttä näkyi harvinaisen hyvin temppukoneesta, kun kone kulki toinen siipi suoraan kohti maata. Kuva: Tuomas Honkasalo
Oripään lentokenttä näkyi harvinaisen hyvin temppukoneesta, kun kone kulki toinen siipi suoraan kohti maata. Kuva: Tuomas Honkasalo

ORIPÄÄ. Oripään ilmatilassa oli viime viikolla poikkeuksellisen aktiivista toimintaa, kun moottoritaitolentäjät ja monet muut ilmailuharrastajat leireilivät Turun lentokerhon ja Urheilutaitolentäjien järjestämällä leirillä. Myös Suomen moottoritaitolentomaajoukkue treenasi yhdessä samaan aikaan.

Leirillä oleva porukka on suhteellisen pieni, mutta monipuolinen: on ammattilentäjää, liikennelentäjää, insinööriä ja yrittäjää. Hurtti huumori lentää, mutta lentoasioista ei juuri vitsailla. Moottoritaitolentäjäharrastajia ei Suomessa ole kuin 30–40.

Oripään lentokenttä keräsi harrastajilta kehuja.

–Täällä on paljon tilaa lentää eikä ole mitään virallisia rajoituksia. Pohjoiseen päin on tilaa vaikka Ouluun asti, mutta Turun suunnassa tuleekin äkkiä rajoituksia vastaan. Ääntäkin kestetään täällä Oripäässä hyvin, kiitteli Urheilutaitolentäjien puheenjohtaja Harri Kanto.

 

Lue lisää 18.09.2018 lehdestä