Oripääntien edullinen päällyste rapistui ennen aikojaan

0
Iiro Räikkä ohjasi liikennettä Oripääntien päällystystyömaalla, joka tuli valmiiksi tiistaina.
Iiro Räikkä ohjasi liikennettä Oripääntien päällystystyömaalla, joka tuli valmiiksi tiistaina.

PÖYTYÄ/Yläne. Kohtuuttoman vauhdikkaasti kulunut Oripääntien (seututie 210) osuus Keihäskoskelta melkein Levonsuolle asti jouduttiin päällystämään uudelleen, vaikka tieosuus peruskorjattiin vain muutama vuosi sitten.

Varsinais-Suomen ely-keskuksen projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari myöntää, että päällystekerroksen ennenaikainen rikkoutuminen johtui ely-keskuksen omasta erheestä, joka aiheutui silloisesta kustannussäästöstä.

–Tierakenteessa riittää kyllä kantavuutta kokonaisuudessaan, eikä muodonmuutoksia ole juurikaan syntynyt. Päällysteen alla ylimpänä oleva kiviaineskerros rakennettiin silloin muutama vuosi sitten paikallisesta ja osin tielinjan louhinnoista murskatusta kiviaineksesta, jonka lujuus ei sittenkään riittänyt, Pelttari selvittää.

 

Lue lisää 28.09.2018 lehdestä