Pöytyällä ja Oripäässä kerätään asunnottomille päällepantavaa

0
Esimerkiksi työrukkaset ja pipot lämmittävät ulkona yöpyjää, Maarit Vesterinen toteaa.
Esimerkiksi työrukkaset ja pipot lämmittävät ulkona yöpyjää, Maarit Vesterinen toteaa.

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Pöytyän seurakunnan diakoniatyö osallistuu lokakuun 17. päivä järjestettävään valtakunnalliseen Asunnottomien yöhön keräämällä Turun tapahtumaan lämpimiä asusteita asunnottomille. Keräykseen voi tuoda lämmintä päällepantavaa kaikissa diakoniatoimistoissa oleviin keräyslaatikoihin.

–Keräyslaatikoihin voi tuoda tavaraa maanantaiaamuun 15. lokakuuta saakka. Ne ennättävät mukaan keräykseen, kunhan ne toimittaa laatikoihin kello 11 mennessä. Sen jälkeen vien vaatteet Turkuun, kertoo Karinaisten kirkkoalueen diakoniatyöntekijä Maarit Vesterinen.

Keräyksen järjestäjänä on Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry. Keräyksellä on joka vuosi oma teemansa ja tänä syksynä se on käsineet.

–Lapaset, hansikkaat, kintaat ja työrukkaset, mutta niiden lisäksi voi tuoda myös vaikka pipoja, kaulaliinoja ja sukkia. Isommillekin vaatteille, vaikka pilkkihaalareille, löytyy kyllä sijoituspaikka, Vesterinen vakuuttaa.

Keräykseen toivotaan erityisesti isokokoisia asusteita ja vaatteita, koska asunnottomista valtaosa on miehiä.