Auranmaan joulumyyjäiskausi alkoi väentungoksella Käyrän vankilassa

0
Aurassa sijaitsevaan Käyrän vankilaan ei yleisesti ole kovin mukava joutua. Viime lauantaina sinne oli suorastaan ruuhkaa, kun vankilan yhteisöllisyyskuntoutujien järjestämät joulumyyjäiset avasivat Auranmaan joulutohinat. Kuva: Tuomas Honkasalo
Aurassa sijaitsevaan Käyrän vankilaan ei yleisesti ole kovin mukava joutua. Viime lauantaina sinne oli suorastaan ruuhkaa, kun vankilan yhteisöllisyyskuntoutujien järjestämät joulumyyjäiset avasivat Auranmaan joulutohinat. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Auranmaan alueen vuoden ensimmäiset joulumyyjäiset vetivät lauantaina Käyrän vankilaan väkeä kuin pipoa. Vankilan joulumyyjäisistä löytyi muun muassa leipomuksia, viinipullotelineitä, linnunpönttöjä ja suuren suosion saaneita suloisia tonttuovia. Mikäs sitten saa karskit vangit söpöilemään tonttuovien kanssa?

–Nämä myyjäiset järjestetään toista kertaa. Suurin osa näistä tuotteista on yhteisöllisyyskuntoutujien käden jälkeä. Yhdessä meidän ohjaajien kanssa on suunniteltu ja valmisteltu nämä myyjäiset. Tämä on päihdekuntoutujavangeille mainio sosiaalinen tilanne ja tärkeää kontaktia vankilan ulkopuolisiin ihmisiin, kertoi ohjaaja Maarit Nieminen.

Jono pieneen myyjäistilaan muodostui useiden kymmenien metrien pituiseksi myyjäisten alussa. Nieminen arveli, että ehkä kolmesataa asiakasta olisi käynyt paikalla. Tuotteet menivät hyvin kaupaksi ja myös vangit itse pääsivät hieman joulutunnelmaan.

 

Lue lisää 06.11.2018 lehdestä