Kiinteistöinventointi jatkuu Yläneellä

0

PÖYTYÄ/Yläne. Pöytyän kunta ja FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n jatkavat maanantaina kunnan alueella sijaitsevien kiinteistöjen ja rakennusten inventointeja. Nyt vuorossa ovat Kalikka ja Elijärven alue.

Pöytyän johtava rakennustarkastaja Jussi Lehto kertoo inventoinnin olevan tarpeen, koska kunnan rakennusrekisteriin on jäänyt virheitä muun muassa aikaisempien kuntaliitosten takia, ja kiinteistöinventointien avulla kunnan rekisteri saadaan jälleen ajan tasalle.

Inventoinneissa keskitytään kiinteistöihin, joissa eri rekistereissä olevat tiedot poikkeavat toisistaan, joten kaikissa alueen kiinteistöissä ei käydä.

Mittauskäynnillä kiinteistön alueella käy kaksi FCG:n edustajaa ja yksi kunnan työntekijä. Heidät tunnistaa FCG:n liiveistä ja henkilökorteista. Käynnistä jätetään myös ilmoitus kiinteistönomistajan postilaatikkoon.

Käynnin aikana selvitetään muun muassa rakennusten sijainti, ulkomitat, käyttötarkoitus ja muut perustiedot. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa tai läsnäoloa. Inventointityö tapahtuu pihalta käsin, eikä rakennusten sisätiloihin mennä.