Kirkkovaltuutetun sormenjälki näkyy laajalti

0
Seurakunnat järjestävät monenlaista toimintaa. Oripään perhekerhossa viihtyvät niin pikkuvauvat kuin isommatkin lapset yhdessä äitiensä kanssa.
Seurakunnat järjestävät monenlaista toimintaa. Oripään perhekerhossa viihtyvät niin pikkuvauvat kuin isommatkin lapset yhdessä äitiensä kanssa.

AURANMAA. Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina. Valtaosalla kirkkoon kuuluvista voisi tuolloin olla aihetta lähteä äänestämään kotikirkkoonsa, sillä ennakkoon äänioikeuttaan käytti Auranmaallakin vain joka seitsemäs siihen oikeutettu. Sillä, keitä kirkkovaltuustoon valitaan, on yllättävän paljon merkitystä jopa koko kirkon kannalta.

Kirkkovaltuutetuilla on viimeinen sana sanottavana kirkkoneuvoston valmistelemasta seurakunnan toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Kirkkovaltuutetut myös valitsevat kirkkoneuvoston sekä eri johtokuntien ja/tai työryhmien jäsenet.

Tämän lisäksi kirkkovaltuutetut pääsevät myös valitsemaan maallikkoedustajia hiippakuntaneuvostoon, piispan vaaliin sekä kirkolliskokoukseen. Kirkolliskokous, jonka jäsenistä enemmistö on maallikoita, päättää niin raamatunkäännösten käyttöönotosta kuin evankelisluterilaisen kirkon avioliittokäsityksestäkin.

Pöytyän kirkkoherra Matti Kaipainen tietää vuosikymmenten kokemuksen perusteella, mitä hän kirkkovaltuutetuilta toivoo.

–Maalaisjärkeä, talousrealiteettien ymmärrystä, yhteistyökykyä ja yhteishenkeä luottamushenkilöiden kesken, hän luettelee.

 

Seurakuntavaalit järjestetään sunnuntaina 18.11. Vaalihuoneistot ovat avoinna kello 11–20.

 

Lue lisää 16.11.2018 lehdestä