Mustanojan koululaiset heittivät heijastinhaasteen

0
Mustanojan koululaisten porukka näkyy ja haluaa muidenkin näkyvän. 5.–6.-luokkalaisilla heijastinliivit ovat nyt käytössä ja repuissakin on erilaisia heijastimia.
Mustanojan koululaisten porukka näkyy ja haluaa muidenkin näkyvän. 5.–6.-luokkalaisilla heijastinliivit ovat nyt käytössä ja repuissakin on erilaisia heijastimia.

PÖYTYÄ/Mustanoja. Kaikki Auranmaan koululaiset ovat saaneet Pöytyältä näkyvän haasteen. Riihikosken yhtenäiskoulun Mustanojan yksikön viides- ja kuudesluokkalaiset haastavat kaikki auranmaalaiset luokat heijastinkisaan. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki ne luokat, joissa jokainen oppilas tulee kouluun joko vaatteissa, repussa tai molemmissa olevalla näkyvällä heijastimella varustettuna.

5.–6. luokan opettaja Terhi Haapaniemi kertoo saaneensa idean haasteesta jokasyksyisen ongelman myötä.

–Tämä Turuntie on todella vaarallinen ja saan joka syksy soittoja tielläliikkujilta, jotka ovat huolestuneet nähtyään koulumatkalla ilman minkäänlaista heijastinta liikkuneen lapsen. Ajattelin että haaste olisi mukava, positiivinen tapa puuttua asiaan, hän kertoo.

Koulujen lisäksi myös paikalliset yritykset ja yhdistykset ovat saaneet oman haasteensa, sillä Haapaniemen toiveena on saada kaikille haasteeseen osallistuneille koululaisille jonkinlainen pieni lahja.

 

Koululuokat ja yritykset voivat vastata haasteeseen Facebookin Auranmaa-yhteisössä. Haaste jatkuu marraskuun loppuun saakka.