Pöytyä investoi ensi vuonna isolla kädellä

0
Riihikosken yhtenäiskoulun pääurakoitsijan tavoin Pöytyän kunta pyrkii ennakoimaan tulevaa.
Riihikosken yhtenäiskoulun pääurakoitsijan tavoin Pöytyän kunta pyrkii ennakoimaan tulevaa.

PÖYTYÄ. Pöytyä lähtee tulevaan vuoteen reippaalla 11 miljoonan euron investointibudjetilla. Valtaosa, 6,5 miljoonaa, menee Riihikosken yhtenäiskoulun rakentamiseen, mutta rahaa käytetään merkittävästi myös Kyrön Laurilantien asuntoalueen kunnallistekniikkaan, Virastotalon julkisivun ja Riihikodin saneeraukseen, Yläneen päiväkodin suunnitteluun ja Haukkavuoren kehittämiseen.

Pöytyän investointitaso on kunnanjohtaja Anu Helinin mukaan samaa luokkaa kuin 15 000–20 000 asukaan kehittyvän kaupungin. Pöytyällä tehdään kolmen vuoden aikana lähemmäs 30 miljoonan euron investoinnit. Ensimmäinen niistä, Riihikosken keskuskeittiö, valmistuu jouluna.

Taloussuunnittelija Minna Aurasen mukaan Pöytyä aikoo myös luopua muutamista kiinteistöistä. Mahdollisia myyntikohteita ovat Mustanojan koulukäytöstä vapautuva kiinteistö, Kakarlammen virkistysalue Mellilässä ja Leirirannan alue Säkylässä.

 

 

Lue lisää 30.11.2018 lehdestä