Smash söi jo suklaakalenterit: halvin osoittautui parhaaksi

0
dav

Auranmaan Viikkolehden Smash-nuortensivu mussutti jo kolme suklaakalenteria ja antoi niistä lahjomattoman tuomionsa.

Brain Blasterz. Joulukalenteri on pieni, ja siinä huomiota herättää erityisesti keltainen väri. Kalenterin kantta koristaa iso ja tuttu pääkallokuvio. Kannen perusteella kalenteria ei ensimmäisenä hyllystä valitsisi, sillä jo pelkästään ulkonäkö kertoo, että sisällä on makean sijasta kirpeää. Tosin Brain Blasterzilla on omat kannattajansa, jotka omansa näin hyllystä helposti löytävät.
Luukut avautuvat mukavan helposti. Jokainen karamelli on pakattu omaan kääreeseen ja on kova. Karkki on aluksi todella kirpeä ja lähes paha. Kirpeyden jälkeen maku muuttuu lähes mauttomaksi. Karamellin keskeltä löytyy viimeiseksi kirpeä yllätys.
Kirpeän ystävälle kalenteri sopii hyvin.
* *

Ryhmä Hau – Vegaaninen adventtikalenteri. Kalenterihyllyssä erityisesti huomiota herättää Ryhmä Haun vegaaninen joulukalenteri. Se on isohko kooltaan ja kuvaltaan hyvin soma. Huomiota on haluttu herättää Ryhmä Haun omilla hahmoilla sekä runsaalla vihreällä värityksellä, jolla korostetaan vegaanista sisältöä. Kalenteri on arvosteltavista kallein.
Kalenterin luukuista löytyy yksittäispakattuja tuotteita. ”Karamellit” on taatelipötköjä tai pieniä hedelmän palasia pussissa. Taatelipötköjen haju oli epämiellyttävä ja ne maistuvat vain taatelilta. Pienet hedelmän palat ovat kuin kuivattuja hedelmiä. Hintaansa nähden suuri pettymys.
*

My Little Pony. My Little Pony hahmoilla kuvitettu joulukalenteri on kolmikon edullisin. Sen erikoisuutena on amerikkalaistyylinen luukkujen lukumäärä. Vielä joulupäivänä pääsee avaamaan yhden luukun. Kalenteri on ulkonäöltään värikäs ja herättää perheen pienimmissä varmasti mielenkiintoa.
Luukun takaa löytyy foliolla peitetty suklaa. Hyvä idea. Näin suklaat pysyvät paikoillaan ja hyvänmakuisina. My Little Pony -hahmojen kuvissa ei ole säästelty: Luukun sisäpuolelta ja suklaan alta löytyy kuvia. Suklaa maistuu raikkaalta ja on oikein hyvän makuinen. Perussuklaakalenteri, josta riittää joulupäivään asti. (E.M.)
* * * *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  herkkua
* * * *  hyvää,
* * *  kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on silakkalaatikko
*  ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi silakkalaatikko