Haukkavuoressa kaikki valmiina – vain lumi puuttuu

0
Haukkavuoren mittari näytti keskiviikkona kolmea astetta pakkasta. Veikko Salmi kertoo, ettei se riitä lumen tykittämiseen.

PÖYTYÄ/Haukkavuori. Kaikki on Haukkavuoressa valmista hiihtäjiä varten – lunta vaan ei ole vielä tarpeeksi.

–Vielä ei pääse hiihtämään, sillä lunta on vain muutama sentti. Jos aattoon mennessä tulisi kymmenkunta senttiä niin sitten voisi koittaa tehdä ihan latuakin. Jos lunta on viitisen senttiä tai yli, ainakin vapaa tyyli onnistuu, kertoo hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Salmi.

Lumitykit ovat valmiina asemissa, mutta niiden käyttö ei ole järkevää ennen kuin pakkasta on 6–7 astetta. Pienemmillä pakkaslukemilla lunta tulee tykin piipusta niin vähän, ettei sillä pitkälle sivakoida.

Sääennuste lupaa jouluksi kunnon pakkasia, mutta Salmi ei lupaa, että tykitystä aloitettaisiin joulun aikaan – joulu kun pitäisi rauhoittaa joululle.

Ladunpohjat on Haukkavuoressa tampattu, joten jos joku haluaa mennä kokeilemaan, niin siihen ei ole mitään estettä. Ainakin keskiviikkona iltapäivällä lunta oli kuitenkin niin vähän, että hiihtäminen olisi onnistunut parhaiten rullasuksilla.