Koskella on tullut ilmi kolme peuran salakaatoa

0
Kuva: Simo Päivärinta

KOSKI. Koskelta on syksyn mittaan löytynyt yhteensä kolme kuollutta peuraa, joiden epäillään joutuneen salametsästäjien kaatamiksi. Näistä kaksi on löytynyt Pirttimäestä ja kolmas Verhonkulmalta.

Kosken Eränkävijöiden metsästyksenvalvoja Seppo Syrjälä kertoo ensimmäisen, päähän ammutun peuran vasikan löytyneen syys-lokakuun vaihteessa Pirttimäestä. Sieltä löytyi myös marraskuun puolivälissä lapaan ammuttu vasikka. Samoihin aikoihin lapaan ammutun peuranvasikan raato löytyi myös Verhonkulmalta. Kaikki kuolleet eläimet löydettiin pelloilta.

Kuolleet eläimet ovat löytyneet vasta muutamien päivien kuluttua niiden kuolemasta, joten tuoreita vihjeitä eläinten ampujista ei ole saatu.

Syrjälä toivokin henkilöiden, jotka ovat nähneet metsäauto- tai muilla pikkuteillä epäilyttävän oloisia autoja, ottamaan yhteyttä joko poliisiin tai Kosken Eränkävijöihin.

Vihjeet olisivat tärkeitä, sillä Syrjälä epäilee, etteivät nämä salakaadot jää ainoiksi, jos tekijöitä ei tavoiteta.

Koskella tuli viime metsästyskaudellakin ilmi kolme luvatonta metsästystä. Metsästä löytyi tuolloin pienoiskiväärillä ammuttu kauris, pienillä hauleille ammuttu peura sekä toinen peura, josta löytyi sen kaataneen metsästäjän luodin lisäksi ylimääräinen luodinreikä.