Marttilan hyväntekeväisyyskonsertti tukee lasten harrastustoimintaa

0
Pasi ja Kati Björk sekä Virve ja Anssi Leppänen esiintyvät hyväntekeväisyyskonsertissa yhdessä (kuvasta puuttuvan) Juha Lahden kanssa. Kuva: Kuokkasen Kuvaamo

MARTTILA. Marttilassa puuhataan viattomien lasten päiväksi hyväntekeväisyyskonserttia, jolla kerätään rahaa vähävaraisten lapsiperheiden harrastuskustannuksia varten.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Marttilan kunnan, seurakunnan, Marttilan MLL:n ja Marttilan yrittäjien kanssa. Sen tuotto välitetään MLL:n Marttilan yhdistyksen ja kunnan kautta apua tarvitseville perheille.

Konsertissa esiintyvät paikallisista muusikoista Juha Lahti, Kati ja Pasi Björk sekä Virve ja Anssi Leppänen. Lisäksi luvassa on muutama vierailunumero naapurikaupungin puolelta.

Konsertin puuhamies Pasi Björk kertoo, että Marttilan kunta on viime aikoina satsannut monin eri tavoin lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kohonneet harrastuskustannukset saattavat käydä kuitenkin lapsiperheille ylivoimaisiksi.

–Meillä Marttilassa on siitä hyvä tilanne, että kunnassa on tarjolla paljon edukkaita harrastusmahdollisuuksia, erityisesti liikunnan parissa. Siitä huolimatta lasten ja nuorten intohimo saattaa olla juuri sellainen, jossa kustannukset asettavat esteen harrastamiselle.

Esimerkkeinä Björk mainitsee jääkiekon, ratsastuksen, kitaratunnit ja erilaiset leirit.

–Monet tutkimukset osoittavat, että lapselle mieluiset harrastukset ehkäisevät syrjäytymistä. Siksi haluamme olla toteuttamassa tätä konserttia, hän kertoo.

 

Konsertti lapsiperheiden hyväksi Marttilan kirkossa perjantaina 28. joulukuuta kello 17.