Tarvasjoen kirkkonäytelmässä eksynyt lammas etsii tietänsä takaisin

0
Kirkon työntekijöiltä ei meinaa riittää aikaa tai ymmärrystä apua hakemaan tulleelle Virralle (Lasse Litjo). Sekä suntio (Riikka Takala) että rovasti (Tuuli Korpisalo) tekevät kaikkensa, että saisivat häädettyä tunkeilijan pois kirkosta, sillä ovet pitää saada säppiin ajoissa. Kuva: Sari Holappa

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen kappeliseurakunnan draamaryhmä harjoittelee täyttä häkää Kolkuttaja-näytelmää, joka tulee saamaan ensi iltansa Tarvasjoen kirkossa 5. tammikuuta.

Näytelmässä ilmeisen maallista ja kosteaa elämää viettänyt Virta on kokenut yhtä aikaa sekä konkurssin että eron. Epätoivoissaan hän ei keksi enää mitään muuta keinoa kuin raahustaa onnettomana kirkkoon etsimään vastauksia, mikä ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteistä.

Lavasteita kirkkonäytelmässä ei juuri tarvita, sillä ne tarjoaa kirkon upea ympäristö. Tämä asetelma luokin näytelmälle oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

Näytelmän ohjaaja Inkeri Vyyryläinen kertoo koonneensa kuusihenkisen näyttelijäporukan tutuista seurakunnan ihmisistä, jotka ovat aiemminkin näytelleet.

Pääosassa nähdään Lasse Litjo, joka omien sanojensa mukaan omaa 60 vuoden kokemuksen näytelmätouhuista, jos kouluaikoja ei lasketa.

 

Tarvasjoen kappeliseurakunnan draamaryhmä esittää näytelmän Kolkuttaja Tarvasjoen kirkossa lauantaina 5.1. klo 14. Muut näytökset Littoisten kirkossa sunnuntaina 13.1. klo 17 ja Liedon kirkossa sunnuntaina 20.1. klo 18.  Vapaa pääsy.

 

Lue lisää 28.12.2018 lehdestä