Verhonkulma jauhaa tuulesta sähköä vuoden päästä

0
Leppämäentie saa tuulivoimapuiston ansiosta entistä ehomman sillan. Nykyiset puurakenteet eivät kestäisi työmaaliikenteen rasitusta, kertoo tuulivoimaprojektia vetävä Pasi Tammivaara.

MARTTILA/Verhonkulma. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan Verhonkulman tuulipuiston puolen tusinaa tuulivoimalaa jauhaa sähköä vuoden kuluttua. Tuulivoimapuiston rakentaa ruotsalainen yritys OX2, jolle Verhonkulma on kaikkiaan lähes 25 miljoonan euron investointi. Valtion tukea rakentamiseen ei käytetä.

Ikea Suomi ostaa Verhonkulman sekä kolme muuta rakenteilla olevaa tuulipuistoa, kun ne ovat valmiita syöttämään sähköä verkkoon vuoden 2020 alussa.

Verhonkulman projektia vetää diplomi-insinööri Pasi Tammivaara OX2:sta.

–Maastotyöt alkavat tammikuussa metsän poistolla noin kahden hehtaarin alalta, kunhan kaikki alueen metsänomistajat on tavoitettu ja sovittu käytännön järjestelyistä. Puut jäävät metsänomistajille, mutta kätevintä olisi järjestää puiden yhteismyynti, Tammivaara sanoo.

Puustoa ja pintamaata poistetaan, jotta alueelle voidaan rakentaa tuulivoimaloiden nostoalustat ja voimaloiden perustukset. Niitä ennen alueelle pitää rakentaa tie, joka kestää raskasta liikennettä. Tietä pohjustetaan lähes metrin murskekerroksella.

 

 

Lue lisää 18.12.2018 lehdestä