Himolan talviteatterissa ratkotaan murhamysteeriä

0
Entinen poliisi Jukka Salmi (Erkki Kurikka) on vasta viikko sitten perustanut antikvariaatin, kun sisälle pöllähtää dekkarifriikki, entinen pankkineiti Laura Tervonen (Elisa Niittymäki). Salmi huomaa aika pian, että Tervonen on ihan oma tapauksensa. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan teatterin tämän talven esitys haastaa niin katsojat kuin tekijätkin, sillä luvassa on murhan ratkomista höystettynä kipakalla sananvaihdolla. Mitään valmiita naurunpaikkoja näytelmässä ei tarjoilla, ja siksi yleisö joutuukin olemaan tarkkana murhamysteeriä seuratessaan.

–Tässä on paljon ironista ja nälvivää huumoria, ohjaaja Heidi Tuomola valottaa ja sanoo näytelmän sopivan hyvin laajalle kohderyhmälle. Parhaiten kuitenkin sellaisille, joilla on jonkinlaisia muistikuvia 1990-luvulta.

Näyttelijöille haastetta tulee muun muassa siitä, että teksti on alun perin kirjoitettu kuunnelmaksi.

–Kuunnelmalle on ominaista, että tapahtumat etenevät nopeilla käänteillä ja myös paikat vaihtuu nopeasti. Näyttelijöiden täytyy olla tarkkana, mihin milloinkin lavalta poistuessaan lähtee, toista ohjaustaan tekevä Tuomola selvittää.

 

Vainaja virittää ansan Himolan teatterissa (Yläneen työväentalo, Haverintie 28, Yläne). Käsikirjoitus: Pentti Järvinen. Ohjaus ja sovitus: Heidi Tuomola. Näytökset: sunnuntaina 20.1. klo 13 ja 18, torstaina 24.1. klo 19, sunnuntaina 27.1. klo 13 ja 18, tiistaina 29.1. klo 19, perjantaina 1.2. klo 19 sekä sunnuntaina 3.2. klo 13 ja 18. Varaukset puhelimitse numerosta 0400 798 740. Lippuvarauspuhelin palvelee arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin klo 10–15.

 

Lue lisää 15.01.2019 lehdestä