KHO sinetöi Heikinsuon osaksi Pöytyää

0

PÖYTYÄ, AURA. Heikinsuon kyläyhdistyksen joulukuussa 2015 aloittama prosessi kylän liittämisestä Auraan on nyt kuljettu loppuun. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tänään torstaina julkistetussa päätöksessään kyläyhdistyksen valituksen. Valitus koski valtiovarainministeriön kesäkuussa 2017 tekemää päätöstä, jolla Heikinsuo säilyy osana Pöytyää.

KHO perusti ratkaisunsa kuntarakennelakiin. Siinä todetaan, että siirto toiseen kuntaan voidaan tehdä, vaikka nykyisen sijaintikunnan valtuusto sitä vastustaisikin, jos muutoksen merkitys on nykyiselle sijaintikunnalle vähäinen.

Koska Heikinsuon asukasluku vastaa 3,9 prosenttia koko Pöytyän asukasmäärästä, muutos merkitsisi kunnan verotuloihin ja valtionosuuksiin niin suurta muutosta, ettei kyse ole kunnan kannalta vähäisestä asiasta. Siksi KHO toteaa, että valtiovarainministeriön tekemä päätös, jolla Heikinsuo pidetään osana Pöytyää, ei ole lainvastainen.