Koskella torstaina juhlaliputus 150-vuotispäivän kunniaksi

0

KOSKI. Kosken kunta täyttää torstaina 24. tammikuuta 150 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Kosken kunnan toimipisteissä on torstaina juhlaliputus ja samalla kunta kannustaa kuntalaisia liittymään mukaan juhlaliputukseen.

Niin Kosken kuin monen muunkin kunnan tämänvuotisen juhlinnan taustalla on vuonna 1865 säädetty kunnallisasetus, jonka nojalla muodostettiin maalaiskunnat ja erotettiin maallinen paikallishallinto kirkollisesta. Asetuksessa oli maksimissaan kymmenen vuoden siirtymäaika.

Kunnallishallinnon perustaminen oli Koskella esillä ensimmäisen kerran jo vuonna 1867, mutta silloin päätettiin vielä anoa kuvernööriltä lykkäystä, koska koskelaiset pitivät itseään liian köyhinä maksamaan kunnallisveroa. Lykkäystä saatiinkin vuoden 1869 loppuun asti. Kunnallishallinto saatiin kuitenkin pystyyn jo 24.1.1869.

Pyöreitä vuosia tullaan juhlistamaan vuoden aikana Koskella monin eri tapahtumin. Vuoden päätapahtuma on tuttuun tapaan heinäkuussa järjestettävä Kosken Kohaus, jossa 150-vuotisteema tulee olemaan vahvasti esillä.

 

Lue lisää 22.01.2019 lehdestä