AURA, PÖYTYÄ. Auran ja Pöytyän edustajien kolmituntinen vierailu sosiaali- ja terveysministeriössä sujui torstaina ennakkoarvailujen mukaan. Ministeriössä halutaan seurata, miten asian käsittely kunnissa tulee etenemään. Kunnilta halutaan helmikuun loppuun mennessä selvitys ensi viikolla alkavien neuvottelujen tuloksesta.

Ministeriön osastopäällikkö Kirsi Varhila ja neuvotteleva virkamies Maria Porko kävivät läpi ministeriön kokoon kutsuman neuvottelun taustan ja lainsäädännölliset perusteet. Koska Paras-puitelain velvoitteita on jatkettu vuoden 2020 loppuun, vanhoja yhteistyöalueita ei pureta.

–Tulos oli vähän se, mitä odotettiinkin: valtion tavoite on, että paketti pysyy kasassa, kommentoi Auran kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Leino virkamiesten kantaa.
Tapaamisessa kunnat selvittivät omat kantansa tilanteeseen.

Auran kantaa esitteli lähinnä kunnanjohtaja Mika Joki. Hän kertasi ministeriön virkamiehille ne syyt, joiden vuoksi Auran valtuusto päätti irtisanoa Pöytyän kanssa voimassa olevan kansanterveystyön kuntayhtymäsopimuksen. Näihin kuuluu varsinkin kuntien välillä ilmennyt erimielisyys sitä, miten kuntayhtymän kehittämisestä tehtyä selvitystä jatkossa työstetään. Lisäksi kuntien valtuustot ovat päätyneet eriäviin kantoihin asioissa, joissa kuntayhtymän toiminta edellyttäisi molemmilta yksimielisyyttä.

Anu Helin kommentoi neuvotteluja muistuttamalla Kirsi Varhilan todenneen, että keskeistä on terveyspalveluiden järjestäminen ja turvaaminen kuntalaisille.

 

 

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.