Wake the Nations julkaisi uuden levyn uudella näkökulmalla

0
Janne ”Gekko” Granfors (basso), Krister Stenbom (laulu), Jori Tojander (koskettimet), Risto Tuominen (kitara) ja Tuomas Pelli (rummut) eli Wake the Nations haluaa tulla kuulluksi ja löydetyksi, jotta saa keikkaa. Kuva: Janne Granfors

AURA. Auralais-sauvolais-turkulais-tamperelainen heavyrock-yhtye Wake the Nations on julkaissut uuden levyn, joka on sisältää suoraviivaista, sympaattista ja myös hieman ajassa kiinni olevaa kasariheviä. Heartrock-nimeä kantava albumi on antanut odottaa itseään hieman pidempään kuin mitä bändi alun perin ajatteli.

–Meidän edellinen levy Sign of Heart julkaistiin vuonna 2015 ja ajateltiin, että siihen perään tehdään uusi levy aika pian. Biisitkin olivat osittain valmiina aika nopeasti, mutta tässä vierähtikin nyt sitten pidempään, kertoo yhtyeen auralainen kitaristi Risto Tuominen.

Alun perin kolmen biisin kokonaisuuteen haluttiin uutta näkökulmaa ja tuottaja Ilkka Virtanen pestattiin ruuvaamaan namiskoita eli tuomaan omia ideoitaan kappaleisiin.

–Saksalainen jakelijamme takaa sen, että levy julkaistaan maailmanlaajuisesti. Levy ilmestyy muun muassa Japanissa, jossa levyllä on myös yksi bonuskappale, Tuominen mainostaa.

Ennen Japanin ja maailman valloitusta Wake the Nations pyrkii saamaan keikkoja kotimaan kamaralle. Ensimmäinen niistä on Helsingin On the Rockissa sopivasti ystävänpäivänä, 14. helmikuuta.
Tuomas Honkasalo

 

Lue lisää 12.02.2019 lehdestä