Elokuva: Alita – Battle Angel
Ohjaaja: Robert Rodriguez
Näyttelijät: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connely, Ed Skrein, Mahershala Ali, Keean Johnson
Kesto: 2h 2min
Ikäraja: 12

Pitkällä tulevaisuudessa kyberneetikko löytää hylätyn ja tajuttoman kyborkin Iron Cityn kaatopaikalta. Hylätty kyborgi, Alita, herää uudessa kropassaan, eikä tiedä kuka hän on tai missä hän on.

Mielenkiintoinen ja vaarallinen Rautakaupunki on Alitalle uutta. Kyberneetikko Ido yrittää pitää salassa Alitan menneisyyttä, mutta mielenkiinto omasta menneisyydestään saa jopa hänen uuden ystävänsä Hugon auttamaan muistojen palauttamisessa.

Tunteet Alitan ja Hugon välillä lämpenevät, ja Alita huomaa omaavansa erityiset taisteluvoimat, joita käyttämällä voi pelastaa ystävänsä ja perheensä. Matka alkuperänsä selvittämiseen vie Alitan matkalle pimeään ja korruptoituneeseen maailmaan, jossa taistelee epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

Alita on tarina nopeasta kehityksestä, jossa taistellaan hyvän ja pahan välillä. Elokuvasta tekee mielenkiintoisen sen näkökulma; kyborki Alita. Mekaaninen koneisto, joka voidaan korjata uudella keholla tuhoutuessaan ja joka ilmaisee tunteita. Elokuvassa esiintyy henkilöiden välistä kieroutta, mikä tekee sen katsomisesta jännittävää. Erityisesti mieleen jäi ihmisen ja kyborkin, eli Hugon ja Alitan välinen tunneside.

Elokuva on taidokkaasti tehty ja toteutettu. Ihmiskunta on muuttunut lähes robottien toimimaksi yhteiskunnaksi. Elokuva saa katsojan pohtimaan tulevaisuutta, jossa teknologia on vahvasti arjessa. Alita on mainio sci-fi elokuva, jonka katsomista ei voi kuin suositella! E.M.

* * * *

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.