Aura remontoi kirjastosiiven koulutilojen lattioita – syynä sisäilmaongelmat

0
Auran teknisen johtajan Kari Tuohen mukaan kirjastosiivessä olevien koulutilojen lattiaremontti tehdään suurimmaksi osaksi kesällä.

AURA. Aura remontoi yhtenäiskoulun niin sanotun kirjastosiiven koulutilojen lattiaa 90 000 eurolla. Siivessä työskentelevillä opettajilla on ollut sisäilmaongelmiin viittaavia oireita. Oppilailla oireita ei ole ollut.

Kuntotutkimuksen perusteella lattiamateriaali on vaurioitunut kosteuden vuoksi ja siitä saattaa vapautua sisäilmaan yhdisteitä, mitkä voivat aiheuttaa oireita.

Remontin on määrä alkaa toukokuussa ja olla valmis elokuun lopulla. Remontoitavassa siivessä on kahdeksan luokkatilaa. Korjattavaa pinta-alaa on 650 neliötä.

–Vanha lattiamateriaali puretaan ja betonia jyrsitään viitisen milliä, että betonissa oleva liima saadaan pois. Tilalle tulee linoleum-matto, kertoo Auran tekninen johtaja Kari Tuohi.

Ongelmat johtuvat siitä, että muovimatto on alunperin asennettu liian märän betonin päälle. Lattia alkoi kupruilla pian rakennuksen valmistumisen jälkeen, mutta silloin tehdyt korjaukset eivät ole olleet koulutilojen puolella riittäviä. Kirjaston tiloissa korjaus onnistui nähtävästi paremmin, sillä siellä ei vastaavia sisäilmaongelmia ole havaittu.