Auran markkinat jo 40:nnen kerran – liuta ministereitäkin tulossa paikalle

0
Viime vuonna Auran markkinoilla oli perinteinen markkinatunnelma. Täksi vuodeksi on luvassa enemmän poliittista säpinää. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo.

AURA. Auran markkinat viettää juhlavuotta. Tapahtuma järjestetään lauantaina 40:nnen kerran. Markkinoiden järjestäjä Auran Lions Club täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Klubi tarjoaa tasavuosien kunniaksi markkinaväelle juhlakahvit.

Markkinapaikkojen myynnistä vastaava Juha Vahtera Auran Lions Clubista kertoi tiistaina, että alue alkaa olla paikkojen puolesta aika täynnä.

–Noin 50 myyjää on tähän mennessä varmistanut tulonsa. Toivotaan vain, että sää suosii tapahtumaa, kuten viime vuonnakin.

Lähestyvien eduskuntavaalien takia puolueet ovat nyt vahvasti edustettuina markkinoilla. Visiitti kuuluu muun muassa peruspalveluministeri Annika Saarikon ohjelmaan. Saarikko saapuu paikalle kello 10. Valtiovarainministeri Petteri Orpo ja ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen ovat puolestaan tavattavissa kello 9–10. Myös muiden puolueiden kärkiehdokkaita pääsee jututtamaan Aurassa.

Markkinoilla huomioidaan perinteiseen tapaan liikunnan saralla sekä nuoriso- ja kulttuurityössä kunnostautuneita auralaisia henkilöitä. Palkitsemiskriteereinä on pidetty urheilun puolella menestystä MM-, EM- tai SM-tasolla. Kulttuurin ja nuorisotyön puolella huomioidaan merkittävä työ paikallistasolla. Palkitsemistilaisuus pidetään kello 10.30.

 

Auran markkinat jo tutuksi tulleella markkina-alueella Huuskantiellä lauantaina kello 9–15.

Juttua on korjattu 8.3. kello 12.15. Alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että pääministeri Juha Sipilä vierailee markkinoilla kello 11.15–12. Viikkolehden perjantaipäivänä saamien tietojen mukaan vierailu on kuitenkin peruuntunut.