Bring Me the Horizon on Englannista lähtöisin oleva metalcore -bändi, ja on genressään saavuttanut suuren suosion. Alkuvuodesta 2019 yhtye ilahdutti faneja uudella albumilla, mutta ilahduttiko kuitenkaan?

Bring Me the Horizonin uusi levy Amo olikin todella kaukana kuuntelijoiden odotuksesta. Bändi nimittäin vaihtoi tyylilajia rajusti, metalcore on unohtunut ja uuden julkaisun kappaleet ovat pääasiassa elektropoppia, raskaimmillaan pop rockia. Bändin edellinen levy, That’s the Spirit vuodelta 2015, keskittyi jo hieman kevyempään rockiin, mutta käännös oli silti yllättävä.

Itsekin bändin vanhaan tuotantoon hullaantuneena, ensivaikutelmani Amosta oli huono. Kuitenkin kun kuuntelin levyn huolellisesti uudelleen ja erilaisesta näkökulmasta ajatellen, tajusin sen idean. Levy ei ole vain pian muuhun samanlaiseen musiikkiin katoava villitys, vaan siinä on potentiaalia. Suurin osa kappaleista on eri tyylilajeja yhdisteleviä ja rytmeiltään tarttuvia. Jokainen biisi herättää uuden tunneskaalan, jokainen on erilainen. Jopa rockin ystävä voi ehkä löytää tältä albumilta hyviä kappaleita, tai ainakin nauttia metalli-covereista. Kannattaa siis antaa sille mahdollisuus!

Bring Me the Horizon tulee luultavasti menettämään paljon kuuntelijoita tämän muutoksen takia, mutta tärkeintähän on, että bändin jäsenet nauttivat tekemästään musiikista. Täytyy toivoa, että uusi fanikunta löytää tiensä yhtyeen luokse, ettei loppupeleissä hyvin toteutettu pop -levy Amo jää tyystin vaille huomiota. (R.N.)

Tuomio: * * * *

Arvosteluasteikko

* * * * * unohtumaton
* * * * hieno
* * * kannattaa kuunnella
* * kannattaa kuunnella, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
* ei kannata kuunnella, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.