Lasten tekemä Robin Hood tulee ryöstöretkelle Tarvashoviin

0
Lainsuojaton Robin Hood (Sanni Ansaranta) hiipii sisään ryöstöaikeet mielessään. Saaliiksi hän saa neito Marian (Selma Tähtinen) perintökaulakorun. Rosvousretki ei kuitenkaan pääty hyvin, sillä sankari jää kiinni ja tulee melkein heitetyksi tyrmään. Kuva: Sari Holappa.

LIETO/Tarvasjoki. Vanha veijaritarina herää jälleen henkiin, sillä Tarvasjoen Nuorisoseuran lapsinäyttelijät ovat tarttuneet urakkaan ja muokanneet Robin Hoodista omannäköisensä version. Erikoisen produktiosta tekee sen, että se on täysin lasten ideoima ja ohjaama. Aikuiset ovat auttaneet ainoastaan puvustuksessa, lavastuksessa ja rahoituksessa.

–Tarvasjoen Nuorisoseura tarjosi, että voimme tulla Tarvashoviin tekemään lastenteatteria, kertoo 13-vuotias näyttelijä-ohjaaja Sara Hänninen, joka on nuoresta iästään huolimatta kokenut näytelmäkirjoittaja, näyttelijä ja ohjaaja.

Näytelmässä on mukana kaikkiaan 11 henkeä, joista kaksi on aikuisia. Loput ovat lapsia, ja suurin osa tyttöjä, sillä mukaan on uskaltautunut ainoastaan yksi poika.

–Hän jopa ilmoittautui ihan itse mukaan, Sara iloitsee.

Lapsinäyttelijät ovat 11–13-vuotiaita. Osa heistä on kokeneita konkareita ja osa ensikertalaisia.

 

Tarvasjoen Nuorisoseuran lastenteatteri: Robin Hood. Ohjaus ja sovitus: Sara Hänninen. Puvustus: Sanna Järvinen. Lavastus: Ari Tähtinen. Näytökset Tarvashovissa lauantaina 9.3. klo 14 ja 17 sekä sunnuntaina 10.3. klo 14. Lipun hinta sisältää väliaikatarjoilun. (Tuotot käytetään lastenteatterin tuleviin produktioihin.)

 

Lue lisää 08.03.2019 lehdestä