Tutustu paikallisten eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteisiin TS-yhtymän vaalikoneessa. 

Vaalikoneesta löytyvät Varsinais-Suomessa vaalipiirissä eduskuntavaaleissa ehdolle asettuneiden mielipiteet.

Koneessa on 16 väittämää, joihin ehdokkaat ovat vastanneet tai heidän toivotaan vastaavan ennen vaaleja. Äänestäjä vastaa samoihin väittämiin ja saa selville, ketkä ehdokkaista ajattelevat täysin tai melko samalla tavalla asioista ja ketkä eivät.

Maakunnalliset väittämät käsittelevät muun muassa Tunnin junaa, Saaristotien siltahankkeita ja Turun yliopiston teknillistä tiedekuntaa. Valtakunnalliset väittämät puuttuvat muun muassa ilmastopolitiikkaan, vanhuspalveluihin ja perusturvaan sekä poliisien ja hävittäjien määrään.

Varsinais-Suomessa on eduskuntavaaleissa yhteensä 191 ehdokasta 19 eri puolueesta tai ryhmittymästä sekä lisäksi kaksi ehdokasta omalla listallaan. Kaikki ehdokkaat ovat saaneet mahdollisuuden vastata yhtymän vaalikoneeseen.
Vaalikone löytyy osoitteesta avl.fi/vaalikone/.

Eduskuntavaalit 2019

  • Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 3. huhtikuuta.
  • Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 9. huhtikuuta.
  • Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4.

 

Vaalikone ei valitettavasti toimi kaikissa Applen mobiililaitteissa. Jos sinulla on iPhone neljä tai sitä vanhempi laite, toivomme Sinun tekevän vaalikoneen vaihtoehtoisesti pöytäkoneella tai jollain muulla laitteella.