Marttilan nuorisoseuran uudessa kylpylässä roiskuu huumori

0
Enemmänkin valtamerikylpylämäisesti sonnustautunut Petri Prusila vetää näytelmässä tuplaroolin ja tarttuu myös mikkiin. Kuva: Tuomas Honkasalo

MARTTILA. Mitä? Onko Marttilassa kylpylä? Kyllä on, ainakin maaliskuun puolessa välissä, kun Marttilan nuorisoseuran näytelmäryhmän uusi näytelmä Sortin sakki saa ensi-iltansa.

Huumoriin, hassutteluun ja iskeviin kappaleisiin luottava näytelmä sijoittuu uuteen marttilalaiseen Tursas-kylpylään, josta löytyy toinen toistaan kummelimaisempia henkilöhahmoja. On hyvin neitimäinen puoliruotsalainen hotellin omistaja, on kovaääninen lapsilleen hieman nolo perheenisä ja hieman pyllyvä pitkät piuhat omaava rouvasihminen eijavilpasmaisine eleineen. Näytelmän ohjaaja Merja Tuominen kehaisee työryhmää ja näytelmän käsikirjoitusta, jonka on tehnyt Seppojuhani Ruotsalainen.

–Tämä näytelmän nimi Sortin sakki kuvaa työryhmää, sillä tämä on kyllä todellakin sortin sakki. Kaikki on ihan sopivasti sekopäitä eli meillä on tässä 14 taiteilijaa ja kolme bändiläistä, kehaisee Tuominen työryhmäänsä.

–Tämä näytelmä valikoitui hieman sillä perusteella, että meillä oli samat lavasteet osittain viime vuoden näytelmässä käytössä. Pienellä laitolla niistä saatiin tähän sopivat eikä tarvinnut tehdä ihan niin paljon lavastetöitä.

 

Sortin sakki -näytelmä saa ensi-iltansa perjantaina 15.3. klo 19 Marttilan nuorisoseurantalolla. Muut näytökset: lauantaina 16.3. klo 15, sunnuntaina 17.3. klo 13, perjantaina 22.3. klo 19, lauantaina 23.3. klo 21 ja sunnuntaina 24.3. klo 15.

 

 

Lue lisää 12.03.2019 lehdestä