Puupaja Steela tekee pöydän vaikka vanhasta lattiasta

0
Lattialankut saavat Jarmo Aurasen käsittelyssä uuden elämän pöydän pintana.

PÖYTYÄ/Heikinsuo. Paksuista lankuista tehdyt jykevät lankkupöydät ovat yksi niistä huonekaluista, joista heikinsuolainen Puupaja Steela tunnetaan. Lankkupöydät sopivat hyvin nyt pinnalla olevaan rustiikkiseen sisustukseen, mutta niitä hankitaan myös katseenvangitsijoiksi tavanomaisemminkin kalustettuihin huoneisiin.

Rosoiseksi tarkoitettu, rustiikkinen työn jälki on Jarmo Auraselle tuttua, vaikka alkuun se edellytti melkoista poisoppimista koulussa opitusta.

–Opiskeluaikanani työn jäljen edellytettiin olevan sileää ja siistiä, Auranen muistelee 1980-luvun aikoja.

Ei tätä periaatetta toki hylätty ole, sillä tilaustöitä on monenlaisia. Esimerkiksi lipastojen mallit ovat tyyliltään tavanomaisempia.

Rustiikin osuus on kuitenkin pikku hiljaa lisääntynyt. Asiakkaat ovat kiinnostuneita huonekaluista, jotka muistuttavat isovanhempien aikaisia sänkyjä, pöytiä, jakkaroita tai kaappeja.

Pöydän pinnan ei välttämättä tarvitse edes olla tasainen. Aurasella on työn alla lankkupöytä, jonka pöytälevy koostuu vanhoista leveistä lattialankuista. Niissä oksanpaikat jäävät koholleen ja pöydästä tulee taatusti ainut laatuaan.

 

Lue lisää 22.03.2019 lehdestä