Viikkorastit alkavat maanantaina Marttilasta

0
Tämän näköisiä rasteja tullaan etsimään Auranmaan metsistä kaikkiaan 26 kertaa tänä vuonna. Ensimmäiseen rastijahtiin pääsee jo ensi maanantaina. Kuva: Ilkka Nokka

AURANMAA. Viikkorastit alkavat ensi maanantaina Marttilasta. Tapahtuma järjestetään kelitilanteesta riippuen joko keskustan sprintillä tai metsäsuunnistuksella keskustan läheisyydessä Tiipilän kartalla.

Rastit päättyvät 23. syyskuuta Pöytyän Haukkavuoressa. Tapahtumia on siis yhteensä 26.
Viikkorastit järjestetään maanantaisin kello 17–18.30. Normaalisti tarjolla on kolme tai neljä eripituista ja -tasoista rataa. Lyhin rata on aina helpoin rata, sen selvittää myös vähäisellä suunnistuskokemuksella.

–Viikkorastien tarkoituksena on tarjota alueen harrastajille mahdollisuus suunnistukseen sekä tarjota uutta harrastusta etsiville mahdollisuus oppia suunnistamaan ja liikkumaan luonnossa. Suunnistus sopii harrastuksena kaikenikäisille ja -kuntoisille ja tarjoaa erinomaisen liikuntamuodon koko perheelle, Ilkka Nokka kertoo.

Aloittelijoille on huhtikuussa tarjolla suunnistuskoulu kolme kertaa Viikkorastien yhteydessä: Aurassa 8. huhtikuuta, Yläneellä 15. huhtikuuta ja Koskella 22. huhtikuuta. Suunnistuskoululaisilta peritään karttamaksut Viikkorastien periaatteen mukaisesti, muita maksuja ei ole. Koulu on tarkoitettu kaikenikäisille eikä sinne ole ennakkoilmoittautumista.

Viikkorasteja järjestetään Auran, Kosken, Liedon, Marttilan, Oripään ja Pöytyän alueella. Mukana järjestelyissä on Auranmaan kolme suunnistusseuraa: Auran Vannas, Rasti 88 sekä Yläneen Kiri.

Karttamaksun voi suorittaa joko käteisellä tai yleisimmillä kuntoiluseteleillä. Aktiivisimmille rasteille kävijöille on uutuutena tälle kaudelle mahdollisuus suorittaa kausimaksu. Maksu sisältää karttamaksut kaikkiin 26:een tapahtumaan. Sen maksamisesta on ohjeet Viikkorastien nettisivulla. Alle 16-vuotiailta ei peritä karttamaksua. Kartanmyynnistä voi myös vuokrata sähköisen leimauskortin (Emit) suorituksen ajaksi.

 

Vuoden ensimmäiset Viikkorastit maanantaina 1.4. Marttilassa kello 17–18.30.