AURANMAA. Keskustan kannatus romahti myös kaikissa Auranmaan kunnissa, vaikka puolue saikin Auranmaalta huomattavasti enemmän kannatusta kuin Varsinais-Suomesta keskimäärin. Kun puolueen kannatus oli maakunnassa keskimäärin 10,8 prosenttia, Auranmaan keskustalaisimmasta kunnasta eli Koskelta puolue keräsi 39,7 prosenttia äänistä. Se on kuitenkin yli seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Oripäässä keskustan laariin satoi 38,6 prosenttia äänistä, mikä on lähes neljätoista prosenttia vähemmän kuin neljä vuotta sitten.

Perussuomalaisten suosio näkyy myös Auranmaan tuloksissa. Puolue keräsi kesken vaalikauden tapahtuneesta hajoamisestaan huolimatta Auranmaan kunnista lähes samansuuruisen kannatuksen kuin neljä vuotta sitten. Oripäässä puolue jopa lisäsi kannatustaan roimasti. Perussuomalaisia äänesti nyt 20,5 prosenttia oripääläisistä, kun luku neljä vuotta sitten oli 14,1.

Kokoomuksen kannatus laski muissa Auranmaan kunnissa paitsi Aurassa ja Pöytyällä. Kokoomuksen kannatus jäi kaikissa Auranmaan kunnissa alle maakunnan keskiarvon. Auranmaan kokoomuslaisin kunta on Pöytyä, missä 18,1 prosenttia äänestäjistä kannatti kokoomusta. Se on prosentin verran enemmän kuin neljä vuotta sitten. Kokoomusta avitti Pöytyällä kunnan oma ehdokas Sanna Pitkänen, joka sai huimat 436 ääntä Pöytyältä.

Demarit lisäsivät kannatustaan kaikissa Auranmaan kunnissa. Eniten puolue keräsi kannatusta Aurassa, 17,8 prosenttia. Luku on sama kuin maakunnassa keskimäärin. Vähiten puolue innostaa marttilalaisia, missä puolue keräsi vain 7,9 prosentin kannatuksen.

Lue lisää 16.04.2019 lehdestä