Kyrössä aletaan kuljettaa vanhuksia riksapyörän kyydissä

0
Riksapyörän käytön koulutustilaisuuteen tuli runsaasti porukkaa. Kouluttautujat voivat perehdyttää myös uusia kuljettajia toimintaan, kunhan turvallisuudesta ei tingitä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Auranmaan Latu ja Polku on hommannut sponsoreiden avulla riksapyörän, jolla polkija voi kuljettaa kahta ihmistä. Riksapyörä on sijoitettuna Kyrön Kotikarpalo-palvelukeskukseen, jossa vanhukset pääsevät nauttimaan sähköavusteisista kyydeistä Kyrön alueella.

–Kyllä pyörällä voi kuljettaa myös liikuntavammaisia tai vaikkapa kehitysvammaisia, Auranmaan Ladun ja Polun puheenjohtaja Päivi Pohjola kertoi pyörän luovutustilaisuudessa Kotikarpalossa.

Pyörän saa käyttöön varaamalla. Varaussysteemi on vielä hieman kehitteillä, mutta se toteutetaan todennäköisesti Pyöräliiton Pyörällä kaiken ikää -hankkeen varausjärjestelmän kautta.

Pyöräliitto on aloittanut kolme vuotta sitten hankkeen Pyörällä kaiken ikää, jonka ydinideana on ystävätoiminta, mutta riksapyörät toimivat sen välineenä.

–Pyörällä polkiessa vanhuksen elinpiiri kasvaa ja hän pääsee tutusta pienestä lenkistä helposti vähän uusiinkin maisemiin. Matkan varrella tulee vastaan vaikka mitä, mistä juttua tulee varmasti, kuvaili Mira Kokko Pyöräliitosta.
Tuomas Honkasalo

 

Lue lisää 02.04.2019 lehdestä