Oripää saanee laavun ja näköalapaikan

0
Vuorensyrjäntieltä on Orivuoren kallionlaelle matkaa vain riuskan kivenheiton verran.

ORIPÄÄ. Oripään markkinointityöryhmä on suunnitellut opastettua ulkoilureittiä ja näköalalaavua Oripään keskustan tuntumassa olevalle Orivuorelle. Alueen omistaa yksityishenkilö, joka on valmis vuokraamaan noin 900 neliön laajuisen alueen kunnalle.

Kunnanhallitus päätti, että kunta vuokraa alueen kymmeneksi vuodeksi ja markkinointityöryhmä hoitaa ulkoilureitin ja laavun toteuttamisen käytännössä. Tekninen toimi kuulee kuitenkin ensin alueen naapureita.

Korven alueelta, Mahlamäentien varrelta on laavulle matkaa noin puoli kilometriä. Toinen opastettu reitti tulisi Vuorensyrjäntien varresta, josta laavulle on matkaa noin sata metriä.

Laavun ja nuotiopaikan rakentaminen sekä reitin merkitseminen on tarkoitus tehdä talkoilla. Materiaalikuluja tulee noin 1 500-2 000 euroa. Arjen Apu ry vastaisi alueen ylläpidosta, nuotiopuista ja yleisestä siisteydestä.