Päihtyneet yrittivät kaahata poliisia pakoon

0

AURA. Turun keskustasta alkanut henkilöauton takaa-ajo päättyi lauantaina aamuyöllä Auran keskustaan, jossa poliisi pysäytti karkulaisen matkanteon piikkimatolla.

Tilanne alkoi kello 3.20, kun poliisipartion huomio kiinnittyi Turun Aninkaistensillalla kovaa vauhtia ajaneeseen henkilöautoon. Partio lähti seuraamaan autoa, joka ajoi Tampereentiellä Runosmäen liittymän kohdalla 110 km/h nopeutta, vaikka tiellä on suurin sallittu nopeus 60 km/h.

Poliisiauto yritti pysäyttää autoa takaapäin punaisella valolla, mutta auto ei pysähtynyt. Moottoritiellä auto käytti normaalia nopeutta, mutta kuljettaja ei päästänyt poliisiautoa ohittamaan vaan vaihtoi kaistaa aina poliisiauton eteen. Tampereentieltä auto kääntyi Liedon asemalle ja sieltä edelleen Vanhaa Tampereentietä Auraan päin. Aurassa auto ajoi poliisin laittamaan piikkimattoon. Auto pysähtyi renkaiden tyhjennyttyä Turuntien ja Tarvasjoentien liikenneympyrän viereen.

Autosta lähti kaksi henkilöä juoksemaan pakoon, mutta poliisi sai heidät kiinni. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,46 mg/l, ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista kannabikselle ja amfetamiinille. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.