Viikon kuvissa kädet ojentaa sekä kansainvälisen kissanäyttelyn tuomari että käärmeammattilainen.
Pääsiäiseen kuuluu yhteinen aika perheen kanssa, sanoo somerolainen Petterssonin perhe. Perniöläiset puutarhurit taas tietävät, että juhlapyhä lisää rosmariinin kulutusta.

VIIKON KUVAT on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat kuvien takaa.

 

ENSIMMÄINEN KEIHÄSKAARI. Yhdeksänvuotias Susanna Haakana kokeili keihäänheittoa viime perjantaina ensimmäistä kertaa elämässään Petri Lehtosen opastamana. Karinaisten Kunto oli pistänyt yleisurheilupisteen pystyyn Kyrön koulun vanhempainyhdistyksen järjestämille Tekemistä ja toimintaa Auranmaalla -messuille. Messuilla pääsi tutustumaan alueen monenmoisiin harrastus- ja toimintamahdollisuuksiin. –Tämä on kivaa, mutta ei minusta taida tulla keihäänheittäjää, Susanna arveli, sillä hänellä on jo entuudestaan liuta muita harrastuksia. Kuva: Tuomas Honkasalo, Auranmaan Viikkolehti.

 

ROSMARIINI KUULUU PÄÄSIÄISEEN. Rosmariini ja lampaanliha ovat yhdistelmä, joka moninkertaistaa välimerellisen yrtin käytön pääsiäisenä. Suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia yrttien käytöstä ja kasvatuksesta, tietävät Mona Lahtinen ja Jarno Vesterinen Hallonmäentilalta Perniöstä. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

PÄÄSIÄINEN TARKOITTAA AIKAA PERHEEN KANSSA. Petterssonin perheessä nautitaan pääsiäisenä yhteisestä ajasta. Jokainen maalaa oman pääsiäismunan tai pari. Hermanni ja Fanny tekivät värikkäitä, sulin koristeltuja. Salla-Mari koristeli pääsiäismunansa kullalla ja Juho elämän tärkeillä asioilla: perheellä ja futsalilla. Kuva: Sari Merilä, Somero-lehti.

 

KYY KOUKUSSA. Turkulainen Toni Beckman tuntee kyyt ja käsittelee niitä tottuneesti. Hän kasvattaa ja lisäännyttää matelijakantoja eläintarha- ja tutkimuskäyttöön. Käärmekoukku on hyvä apuväline käärmeiden käsittelyssä, Beckman näyttää. Kuva: Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

 

MESTARUUS TULI. Turun Uimarit nappasi toisen peräkkäisen naisten Suomen mestaruuden viime perjantaina. – Alku oli vaikea, minuakin jännitti. Kun joukkue paransi peliään, niin omakin peli aukeni, tuumasi loisto-ottelun pelannut maalivahti Erika Alander. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

VALOKUVAT INNOITTIVAT MUISTELEMAAN. Lahden kartanon Tuuva-neidillä oli kesällä 1913 saksalaisvieraita ja otettiin paljon kuvia. Vuosien päästä Arne Bolzmann löysi frankfurtilaiselta kirpputorilta albumin, jonne näitä kuvia oli tallennettu. Hän toimitti sen tamperelaiselle ystävälleen Mirja Tenhuselle. Internetin kautta kuvakokoelma löysi tiensä takaisin Somerolle ja Pertti Toukkarille. Kuva: Somero-lehden julkaisema kuva.

 

ROTUKISSAN RAAMIT. Sunnuntaina huipentunut kansainvälinen kissanäyttely houkutteli Turkuun kissoja myös valtamerten takaa. Hyvän näyttelykissan tärkein ominaisuus on luonne. – Toki kissan pitää vastata rodulle asetettuja ulkoisia vaatimuksia, mutta kauniskaan kissa ei ole hyvä näyttelyssä, jos sen luonne ei ole kohdallaan, kertoo Fernanda Campos. Hän saapui kissanäyttelyyn Brasiliasta. Kuva: Ari-Matti Ruuska, Turun Sanomat.

 

SIRKUSELÄMÄÄ. Jonglööri Kai Kuutamo unelmoi uransa alussa, että pystyisi elättämään itsensä sirkuksella. Nyt hän on saanut elää haavettaan todeksi jo 15 vuoden ajan. – En tiedä mitään parempaa kuin lapsilta tuleva innostunut palaute. Kuva: Marttiina Sairanen, Turun Sanomat.

 

UUSI ARKI. Varsinais-Suomi sai sunnuntaina kaikkiaan kuusi uutta kansanedustajaa. Uusi elämä kansanedustajana yllätti nauvolaisen Sandra Bergqvistin (rkp). Heti maanantaina hän lähti keräämään vaali-ilmoituksiaan ympäri maakuntaa. Samalla mielessä pyöri askarrus siitä, mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan. – Arki muuttuu varmasti. Itse olen vielä äitiyslomallakin viikon verran. Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat.

 

ARKADIANMÄELLE. Paljasjalkainen salolainen Mikko Lundén (ps.) oli toistamiseen ehdolla eduskuntavaaleissa. Reilut 4 500 ääntä takasi tällä kertaa miehen nousun kansanedustajaksi. Lundén on ollut kunnallispolitiikassa kymmenen vuotta, sillä hänet valittiin Salon kaupunginvaltuustoon vuonna 2009. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

VAUVA MUKAAN ARKADIANMÄELLE. Kaarinalaisen Sofia Virran (vihr) nousu kansanedustajaksi oli yllättävin käänne eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa. Virran tulevaa työtä eduskunnassa tukevat ainakin Eeva-Maria Kuparinen, Sonja Silvander ja puoliso Peeter Nummi. Virran vauva syntyi vuodenvaihteessa, joten uusi työ alkaa vauva kainalossa. Kuva: Maria Kesti, Kaarina-Lehti.

 

PALLON PERÄSSÄ. Laitilassa jalkapallon harrastajamäärät ovat kasvussa. Raumalta viime kesänä lahjoituksena saatu keinonurmikenttä mahdollistaa sen, että kauden aloitusta on voitu aikaistaa. P09-joukkuueen valmentaja Joni Vuorinen opasti joukkueelle seuraavaa harjoitusta. Kuva: Hanna Hyttinen, Laitilan Sanomat.

 

KANNUSTUSTA RIITTÄÄ. TPS pelasi tiistaina seurahistoriansa ensimmäisen Salibandyliigan loppuottelun huikean kotiyleisön edessä Kupittaalla. Turkulaisia kannusti Classicia vastaan ennätysmäiset 2 411 katsojaa. – Porukka on kuin jostain Huuhkajien fanikatsomosta, TPS-puolustaja Lauri Stenfors ihmetteli. Ottelusarjan seuraava peli on lauantaina. Kuva: Ari-Matti Ruuska, Turun Sanomat.

 

VESISANKARIT UIMAHALLISSA. Uimahallin Aki Varjo kuljetti halukkaita kanootin kyydissä, jos itse ei halunnut kokeilla melomista. Vuorossa on Viivi Heikkinen. Vesisankarit-tapahtumassa puhuttiin myös turvallisesta vesillä liikkumisesta. Kuva: Jussi Arola, Uudenkaupungin Sanomat.

 

Viikon kuvat -sarjassa mukana olevat lehdet:
Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.