140-vuotiaan Mustanojan koulun taival päättyi Talent-tapahtumaan

0
Verna Remes esitti yhdessä Hilma ja Tiltu Lipastin sekä juontajana toimineen Anne Martinin kanssa Vernan käsikirjoittaman, varsin vauhdikkaan Bebe ja Jonna näytelmän kakkososan. Ykkösosa nähtiin jo syksyn Talentissa.

PÖYTYÄ/Mustanoja. Mustanojan koulun pihalla jaettiin tiistai-iltana viimeistä kertaa stipendejä koulun oppilaille. Koulun kevätjuhlaa vietettiin oppilaiden oman Talent-tapahtuman merkeissä ja nuorten esityksiä oli saapunut seuraamaan pihan täydeltä niin lasten läheisiä kuin koulun entisiä oppilaitakin. Koulun vanhempainyhdistyksen tarjoamat lohisoppa ja kakkukahvit juhlistivat osaltaan iltaa, jossa ei keskitytty murehtimaan, vaan nauttimaan nuorten itse ideoimasta ohjelmasta.

–Hitaat ja pitkät jäähyväisethän nämä ovat olleet, luonnehti Mustanojan koulua aikanaan itsekin käynyt Jenni Kinisjärvi tapahtunutta. Hallinnollisestihan Mustanojan koulu lopetti toimintansa jo viime vuonna siirtyessään osaksi Riihikosken yhtenäiskoulua, vaikka talo käytännössä tyhjenee vasta nyt.

Kinisjärven tytär Lumi Kallio tiivisti asian vielä napakammin.

–Ihan tyhmä juttu, hän totesi samalla, kun moni koulutoveri totesi samaa.

1980-luvulla Mustanojan koulua käynyt Tommi Holm luonnehti mielialaansa lähinnä haikeaksi.

–Tämmöistä odottamista tämä on ollut, hän totesi.

 

Lue lisää 31.05.2019 lehdestä