Keskiviikkona 24.4 valkokankaille ympäri maailmaa saapui kauan odotettu Avengers Endgame. Endgame päättää Marvelin 22:n elokuvan mittaisen sarjan, The Avengersin. Niin sarjan fanit kuin myös hienoista elokuvista kiinnostuneet katselijat valtasivat Finnkinon salit, ja tunnelma teatterissa oli tosiaan kipinöivä.

Endgame kestää yli kolme tuntia, mikä ei kuitenkaan tunnu liian pitkältä juonen liukuessa sulavasti eteenpäin. Elokuvan alku ei ole kovin toiminnan täyteinen, mutta sitä on tasapainotettu Marvelille ominaisella, loistavalla huumorilla. Hauskaa sen parissa siis ainakin on, vaikka ei jokaista aiempaa elokuvaa olisikaan nähnyt. Endgame muistuttaa katsojia hieman edellisistä osista, mutta ainakin Avengers Infinity Warin tapahtumista kannattaa ottaa selvää, jotta alkuformaatti avautuu paremmin.

Erityisen maininnan saa lopputaistelu, jonka aikana koko elokuvasali puristi käsinojia jännittyneenä. Oli henkeäsalpaavan upeaa nähdä jokainen tuttu sankari taistelemassa rinnakkain. Viimeisellä tunnilla tapahtui myös jotain, joka sai fanit itkemään. Tunnelma salissa oli niin intensiivinen, etten voinut estää kyynelien nousemista omiinkin silmiini.

On sanomattakin selvää, että Avengers Endgame on yksi elämäni upeimmista elokuvakokemuksista, ja jokaisen tulisi kokea se itse. (R.N.)

Tuomio: * * * * *

Arvosteluasteikko

* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.