Caruna purkaa muutaman vuoden ikäisen ilmajohdon Yläneellä

0
Maakaapelointia on kevään aikana tehty Honkilahdentien varrella. Tienvartta myötäilevä ilmajohto puretaan.

PÖYTYÄ/Yläne. Sähkönsiirtoyhtiö Caruna Oy maakaapeloi parhaillaan Honkilahdentien varressa sähkölinjaa, jonka sen edeltäjä Fortum uusi noin seitsemän vuotta sitten. Parannushanke oli tuolloin maakunnan kaikkien aikojen suurin: pituutta 25 kilometriä, kustannusarvio 1,7 miljoonaa euroa.

–Ilmajohto on uusittu Honkilahdentiellä 2010–2012. Nyt ilmajohto puretaan ja vaihdetaan maakaapeliksi. Taustalla on sähkömarkkinalain vaatimukset häiriöttömästä sähkönjakelusta kaikissa tilanteissa, kertoo Carunan aluepäällikkö Tuomas Maasalo.

Hänen mukaansa Caruna vastaa lain vaatimuksiin muun muassa maakaapeloimalla ja verkostoautomaatiota lisäämällä.

–Yhteneväinen kaapeliverkko on oleellinen toimitusvarmuuden kannalta. Lisäksi Yläneen alue on ollut vikaherkkää aluetta. Näillä toimenpiteillä parannamme myös tätä tilannetta, Maasalo vakuuttaa.

 

Lue lisää 17.05.2019 lehdestä