AURANMAA. Auranmaalla vallitsee parhaillaan positiivinen pöhinä yritysten perustamisen suhteen. Sekä Aurassa että Pöytyällä aloittavien yrittäjien yhteydenottoja tulee paljon yritysneuvontaan. Moni on yrityksensä suhteen vasta alkutekijöissään ja neuvoja kaivataan niin liiketoimintasuunnitelman kuin talouslaskelmienkin tekemiseen.

–Meillä on hyviä työkaluja, joilla voimme yrityksiä auttaa. Yksi on esimerkiksi Yritystulkki, jonka kunnat ovat hankkineet niin alkavien kuin toiminnassa olevien yritysten tueksi, kertoo Pöytyän elinvoimajohtaja Katariina Torvinen.

Toisaalta monilla on jo hyvinkin selvät sävelet yritysideansa kanssa.

–Nämä henkilöt tulevatkin hakemaan viimeisiä vinkkejä ennen varsinaisen yrityksen perustamista, tietää Auran elinkeinoasiantuntija Anna-Mari Alkio kertoa.

Aloittelevan yrittäjän tai sitä harkitsevan moniin kysymyksiin saa vastuksia Aloittavien yrittäjien info ja rahoitusmahdollisuudet -tilaisuudessa, joka pidetään Pöytyän kunnantalon Kyrön toimipisteessä. Siellä tietoa saa muun muassa starttirahasta ja muista rahoitusmahdollisuuksista, omistajanvaihdospalveluista, eri yritysmuodoista sekä aloittavan yrittäjän palveluista kunnissa. Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Auran, Kosken, Marttilan ja Pöytyän kunnat.

 

Aloittavien yrittäjien info ja rahoitusmahdollisuudet tiistaina 21.5. klo 9–11.30 Pöytyän kunnantalon Kyrön toimipisteessä osoitteessa Kehityksentie 6, Kyrö.
Ilmoittautumiset ja kyselyt maanantaihin 20.5. mennessä Anna-Mari Alkio: anna-mari.alkio@aura.fi, 040 631 0464.