Kurjenrahka saa lisää esteettömiä palveluita

0
Kurjenrahkan kansallispuiston portilta kohti Kurjenpesää johtava polku on ehditty jo osittain sorastaa. Myös suljettuna olleelle Töykkälän reitille ajetaan parhaillaan uusia pitkospuita. Kuva: Sari Holappa

Metsähallitus on päässyt mukaan kansainväliseen hankkeeseen, jossa luontokokemuksia halutaan lisätä aisti- ja liikuntarajoitteisille. Tässä kuussa alkava hanke tuo tulevaisuudessa Kurjenrahkan kansallispuistoon enemmän selkokielisiä opastauluja ja luontopolun varrelle erilaisia aistilaatikoita, joita voi tunnustella tai haistella. Myös vanhat, esteettömät reitit otetaan tarkasteluun ja niiden kunnostustarpeista tehdään kartoitus.

–Siinä haetaan hyvin konkreettisia tapoja kokea luontomatkailua, ja esteettömyyttä halutaan ajatella hyvin laajasti. Näkövammaisille voidaan tehdä esimerkiksi 3D-luontopolku, jossa pääsee tunnustelemaan vaikkapa patsaita, Metsähallituksen rannikon luontopalveluiden kehityspäällikkö Hanna Ylitalo sanoo ja lisää, että erilaisia ratkaisuja suunnitellaan yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Kaiken kaikkiaan EU-hankkeeseen on myönnetty rahaa 900 000 euroa, josta Metsähallituksen Kurjenrahkan kansallispuistoon saama osuus on 240 000. Latvian ja Suomen lisäksi hankkeessa on mukana Viro.

 

Lue lisää 07.05.2019 lehdestä