Lahdon sillan uusiminen lähestyy

0
Aurajoen ylittävän Lahdon sillan on todettu alkavan olla elinkaarensa loppupäässä.

AURA. Auran kunta myöntää Lahdon tiekunnalle 48 000 euron avustuksen elinkaarensa päässä olevan Lahdon sillan uusimiseen. Koko sillan kustannusarvio on 460 000 euroa, josta valtionapu kattaa 75 prosenttia ja Auran kunnan avustus neljänneksen. Kustannukset on jaettu kahdelle vuodelle.

Tekninen lautakunta esittää samalla, että valtuusto myöntäisi 20 000 euron ylitysoikeuden tietoimen määrärahoihin.

Valtion avustuksesta Lahdon sillan uusimiseen pitäisi tulla päätös toukokuun aikana. Avustusta on haettu ely-keskuksen kautta. Hakemuksen on laatinut Tiestöpalvelu Seppälä.
Auran tekninen toimi puolestaan kilpailutti siltaurakan. Halvimman kokonaistarjouksen teki Kaskenoja Oy, joka on punkalaitumelainen maanrakennusyritys. Kokonaistarjoukseen sisältyvät sillan rakennesuunnitelmat ja pohjatutkimukset.