Yläneen ikäihmiset pääsevät pyöräkyytiin Unelmien liikuntapäivänä – Koskella ja Marttilassakin ohjelmaa

0
Kartanokodin hoitaja Tatjana Gontsarenko ja asukas Toivo Väinölä ottivat keskiviikkona tuntumaa rinnakkain poljettavaan pyörään. Molemmat olivat kulkupelin tarjoamaan kyytiin enemmän kuin tyytyväisiä. Kuva: Jorma Kaarto

AURANMAA. Yläneellä palvelukeskus Kartanokodin pihamaalla järjestetään perjantaina ikäihmisille suunnattu Unelmien liikuntapäivän tempaus pyöräilyn, ulkoilun ja yhdessäolon merkeissä.

Kartanokodin Äijäkerhon puuhamiehet Eino Salo ja Simo Rantanen hakivat tiistaina Turun kaupungin apuvälinelainaamosta lainaksi sähköavusteisen, rinnakkain poljettavan side-by-side -pyörän Kartanokotiin, jossa se on kenen tahansa lainattavissa sunnuntaihin asti.
Pyörä on vankka kolmipyörä, jossa istutaan mukavasti rinnakkain. Polkija polkee ja ohjaa, kyytiläinen istuu vieressä nauttimassa leppoisasta matkanteosta. Toki kyytiläiselläkin on omat polkimet ja sekä tanko, josta pitää kiinni. Kypärä ja turvavyö kuuluvat tietysti varusteisiin.

Pyörää esitellään perjantaina 10.5. kello 14 alkaen niin, että kaikki halukkaat ulkoilutetaan. Kartanokodin pihassa on lätynpaistoa ja muuta pientä tarjoilua. Liikuntapäivän tempauksen järjestävät Kartanokodin vapaaehtoistoimijat, Yläneen Eläkkeensaajat, Eläkeliiton Yläneen yhdistys, Lions Club Yläne ja Yläneen kyläyhdistys.

 

Koskella Unelmien liikuntapäivän päivätanssit

Päivätanssit pidetään Kosken työväentalolla perjantaina klo 13.30–15.30. Musiikista vastaa Kosken yläasteen ja lukion musaryhmäläiset ja kahvitarjoilusta lukion matkaryhmäläiset. Mukana tanssittamassa myös Johanna Heikkilä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, kahvit herkkuineen osallistujille tarjoaa Kosken kunta. Tapahtuman järjestää Kosken kunta ja kouluyhtymä.

 

Marttilassa jättisaippuakuplia ja porrastreeniä

Marttilan Murto järjestää Unelmien liikuntapäivänä, perjantaina 10.5. toimintaa kuntoportaissa, urheilukentällä ja Martintalolla. Koko perheen liikuntatuokiossa urheilukentän maastossa on kello 18–20 tarjolla ulkokuntosalilaitteiden esittelyä, porrastreeniä, sarjahiihtojen palkinnonjakoa, jättisaippuakuplia, jousiammuntaa, kepparirataa ja paella-tarjoilua. Marttilan Yrittäjät tarjoaa hattarat lapsille ja lapsenmielisille. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi lahjakorttia. Sateen sattuessa sateessa!