Aura varautuu mahdolliseen paikallisjunaliikenteeseen ja ostaa tilan asema-alueelta

0
Auran kunta ostaa vajaan 1,5 hehtaarin maakaistaleen radan varresta tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

AURA. Auran kunta valmistautuu mahdolliseen paikallisjunaliikenteeseen ostamalla valtiolta Auran entisen juna-aseman alueelta vajaan puolentoista hehtaarin suuruisen tilan 15 000 eurolla.

Senaatti-kiinteistöt kauppasi aluetta keväällä verkon huutokauppasivustolla. Korkein tarjous oli 15 000 euroa. Tarjouskilpailun voittaja oli sopinut Senaatti-kiinteistöjen kanssa, että jos kunta on kiinnostunut alueesta, se voi tehdä kaupan suoraan Senaatti-kiinteistöjen kanssa ilman, että mennään etuosto-oikeusmenettelyyn.

Ostettava alue on kesäkuun puolivälissä rekisteröity omaksi tilakseen nimellä Asema II.

Kaupanteosta päättänyt kunnanhallitus katsoi, että kiinteistö on tärkeä asemaseudun kaavoituksen sekä raideliikenteen pysäkin että paikallisjunaliikenteen mahdollistamiseksi tulevaisuudessa. Lopullinen kauppakirja tulee kunnanhallituksen hyväksyttäväksi ennen sen allekirjoitusta.