Kuhankuonon trapetsijoogatunnilla nautitaan ylösalaisin roikkumisesta

0
Ylösalaiset riipunnat venyttävät koko kehoa. Etualalla roikkuvat Kaisa Leppäkoski ja Anne Mäkelä.

PÖYTYÄ/Kurjenrahka. Kesän koittaessa kannattaa suunnata kulkunsa kohti Kurjenrahkan kansallispuistossa sijaitsevan Kuhankuonon puodin pihamaata, jos haluaa päästä kokeilemaan Suomessa melko tuntematonta joogalajia, trapetsijoogaa. Luonnonhelmassa ja linnunlaulun säestyksellä tapahtuva sessio tuo autuaan olon lisäksi ehkä apua myös sitkeisiin selkävaivoihin.

–Trapetsilla pystyy hienosti venyttämään selkänikamia, ja ihan pienikin venytys voi auttaa selkävaivoissa, kertoo muun muassa lammas- ja parijoogaa ohjaava, ja viime talvena trapetsijoogakoulutuksen suorittanut Karoliina Laakso.

Trapetsilla pystyy lisäksi tekemään aivan eri tason venytyksiä ja liikkeitä kuin pelkällä joogamatolla. Harjoitukset voivat olla myös hyvin voimakkaita.

–Jos haluaa esimerkiksi ylävartaloon voimaa, se onnistuu trapetsijoogassa paljon helpommin, Laakso valottaa ja sanoo, että jotkut asennot, eli asanat, on jopa helpompi tehdä trapetsilla kuin matolla. Esimerkkeinä hän mainitsee taaksetaivutukset ja kyynärvarsiseisonnan.

Jos ensikertalaista askarruttaa, uskaltaako hän mennä kokeilemaan trapetsilla taiteilua, Laakso lohduttaa, ettei aikaisempaa jooga- tai akrobatiakokemusta tarvita.

Karoliina Laakson kokemuksen mukaan monille trapetsijooga on hyvin voimallinen kokemus. Hän myös kertoo, että ihmiset kokevat sen parhaana puolena erityisesti ylösalaisin roikkumisen.

 

Kurjenrahkan kansallispuiston kesän tapahtumat löytyvät osoitteesta www.kuhankuono.fi/fi/tapahtumakalenteri

Lue lisää Kesälehdestä.