Ruohonleikkureiden LeMans-ajot kisataan Koskella

0
Leikkureiden LeMans -ajot on kilpailtu Koskella aiemminkin. Kuva on vuoden 2013 kisoista. Kuva: AVL:n arkisto/Katriina Reijonen.

KOSKI. Koskella on luvassa lauantaina kotipihoilta tuttua pärinää vielä vähän äänekkäämpänä, kun päältäajettavien ruohonleikkureiden kolmen tunnin kestävyysajot, Leikkureiden LeMans, saapuu Koskelle.

Vastaavia kisoja on pidetty Koskella aiemminkin, viimeksi viisi vuotta sitten. Nyt kisat osuvat sopivasti Kosken 150-vuotisjuhlavuoteen.

Ajot järjestetään tällä kertaa uudessa paikassa, Kosken koulukeskuksen ympäristössä, eli aivan kunnan keskustassa. Tällä kertaa radasta on tehty pidempi, vauhdikkaampi ja yleisöystävällisempi.

Leikkurit lähetetään matkaan kello 12. Kisaan odotetaan osallistuvan vähintään kaksikymmentä leikkuria. Nämä viritetyt leikkurit ajavat jopa 80km/h-vauhtia ja kisa käydään vähintään kolmihenkisin joukkuein, joten kisassa tullaan näkemään kuskinvaihtoja ja varikkopysähdyksiä.

Kosken Tl VPK on mukana tapahtuman järjestelyissä. VPK vastaa tapahtuman turvallisuudesta sekä katsojien evästyksestä. VPK:n naisosastolla on myynnissä makkaraa, kahvia sekä virvokkeita. VPK:n nuoriso-osasto puolestaan järjestää arpajaiset, joiden tuotolla tuetaan heidän toimintaansa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Leikkureiden LeMans Kosken koulukeskuksen ympäristössä lauantaina 15.6. alkaen klo 12.