Simo Laaksonen tähyää formula kakkosiin

0
Simo Laaksonen menestyi toukokuussa Barcelonan aika-ajoissa hyvin, mutta varsinaisissa kilpailuissa koettiin takaiskuja. Juhannuksen FIA F3-sarja jatkuu Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa. Kuva: Photopellegrini.

MARTTILA. Marttilalaisen vauhtihirmun Simo Laaksosen ura kiihtyy tasaisesti. Laaksonen kilpailee nyt toista vuotta Formula 3 -luokassa, mutta sarja on nykyään EM- ja MM-sarjoista yhdistetty FIA F3. Sarjan kilpailut ajetaan samoina viikonloppuina F1-kilpailuiden kanssa.

Myös Laaksosen talli on vaihtunut espanjalaisesta Campos Racing -tiimistä hollantilaiseen MP Motorsportiin.

Kuluva kausi alkoi toukokuussa Barcelonassa, jossa hyvästä aika-ajosta huolimatta kahden kilpailupäivän tuloksesta ei jäänyt paljoa muisteltavaa. Aika-ajojen kuudennesta sijasta ei ollut apua, kun lauantaina renkaat loppuivat kesken ja sunnuntaina kilpakaveri heitti Laaksosen ulos radalta.

Pienestä takapakista huolimatta alussa oleva kausi voi kääntyä menestyksekkääksi. Laaksosella alkaa juhannuksesta neljän viikonlopun kisaputki, jossa tavoitteena komeilevat palkintosijat.

Mikäli kehitystä tapahtuu samalla tavalla kuin viime kaudella, on nousujohteinen ura hyvinkin mahdollinen. Viime vuonna Laaksonen nousi kymmenen parhaan joukosta viiden kastiin. Mahdollinen loistokas menestys tällä kaudella palkittaisiin ehkä jo ensi vuonna, jolloin tavoitteena on päästä F2-luokkaan.

–Nyt, kun on toinen vuosi tässä menossa, niin olisi oikea aika mennä eteenpäin.
Veeti Nurminen

 

Lue lisää 18.06.2019 lehdestä