Viina vie tangokuninkaan alamäkeen Pöytyän kesäteatterissa

0
Elämä kohtelee kaltoin tangokuningas Ristoa (Timo Ketola). Kuva: Veeti Nurminen

PÖYTYÄ. Pöytyän kesäteatterissa saa perjantaina ensi-iltansa näytelmä, jossa yleisö pääsee puhkeamaan hersyvään nauruun ja ehkä myös pidättelemään itkua. Kaiken kruunaa upea Olavi Virran musiikki, sillä näytelmän päähenkilönä nähdään tangokuningas Risto (Timo Ketola), jonka elämä lähtee syöksykierteeseen avioeron ja viinaongelmien myötä. Virta vie -näytelmän on käsikirjoittanut Markku Hyvönen ja sitä on dramatisoinut ohjaaja Mona Lehtola.

Virta vie erottuu edukseen juuri musiikilla, sillä ohjaaja Lehtola kehuu näytelmässä soittavaa livebändiä ammattitaitoiseksi. Laulunopetuksesta on vastannut Saana Murtojärvi.
Pääosan esittäjä ja näytelmässä Olavi Virran kappaleita tulkitseva Timo Ketola valittiin rooliin koelaulujen perusteella. Virran kappaleista kuullaan muun muassa Hopeinen kuu, Tango Desiree ja Metsäkukkia.

Näytelmän nimestä ja kappaleista huolimatta tarkoituksena ei ole kertoa Olavi Virran elämästä, vaikka yhtäläisyyksiä siihen löytyy.

 

Virta vie -musiikkinäytelmän ensi-ilta Pöytyän teatterissa perjantaina 7.6. klo 19. Muut näytökset: sunnuntaina 9.6. klo 19, tiistaina 11.6. klo 19, keskiviikkona 12.6. klo 19, torstaina 13.6. klo 19, sunnuntaina 16.6. klo 19, tiistaina 18.6. klo 19, keskiviikkona 19.6. klo 19, maanantaina 29.7. klo 19, tiistaina 30.7. klo 19, keskiviikkona 31.7. klo 19, perjantaina 2.8. klo 21 yönäytös ja lauantaina 3.8. klo 21 yönäytös.

 

Lue lisää 04.06.2019 lehdestä