Käsityöläisten taidonnäytteet esillä Yläneellä – katso videolta kuinka saviruukku syntyy

0
Eläinteema näkyy muun muassa kynttilöissä. Maija Peltosen hevoskynttilöihin tuskin raaskii laittaa tulta, vaan hepat lämmittänevät enemmän koriste-esineinä. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen kotiseutumuseossa on avautunut käsityöläisten Helyjä ja heinäseipäitä -myyntinäyttely. Mukana on tällä kertaa yhdentoista lähiseudun käsityöläisen tuotteita; on hirvikynttilöitä, nahkaisia koiranpantoja, huovutettuja lammastossuja, lehmätyynyliinoja, taottuja perhosia, hevostauluja ja kaikenlaisia helyjä – ja muutama heinäseiväs.

–Joka vuosi pohditaan vähän jotain teemaa, jotta myös tuotteet saisivat uutta ideaa. Tänä vuonna teemana on eläimet, mikä nyt näkyykin melkein kaikissa tuotteissa. Mattoihin sitä ei ole kuitenkaan saatu, naurahtaa puutöihin erikoistunut Päivi Liinoja.

 

Helyjä ja heinäseipäitä -myyntinäyttely on avoinna Yläneen kotiseutumuseolla 4.8. saakka joka päivä klo 11–17.

 

Katso videolta, kun Savipaja Eevamaijan Eeva Mäkynen-Nurmi näyttää museon pihamaalla, kuinka saviruukku syntyy.

 

 

 

Lue lisää 02.07.2019 lehdestä