Okra on suurempi kuin koskaan – mukana myös Pohjoismaiden suurin karjanäyttely

0
Okra-maatalousnäyttelyyn suuntaa askeleensa myös Marttilan Joukolan tilan hiehoista ja lehmistä Marttilan. Tilan emäntä Laura Laiholahti pitää karjanäyttelyitä tärkeinä ammatillisessa mielessä.

ORIPÄÄ. Okra-maatalousnäyttelyn suosio ei tunnu hiipuvan, vaikka se järjestetään nyt poikkeuksellisesti toista kesää peräkkäin. Pikemminkin asia on päinvastoin, sillä alueen pinta-alaa on kasvatettu parilla kolmella hehtaarilla ja uusia myyjiäkin alueelle on saatu yli 50.

Tänä vuonna näyttelyalue on 23 hehtaarin suuruinen ja jokainen perimmäinen nurkkakin on käytössä. Näytteilleasettajia paikalle on tulossa aina Italiaa ja Espanjaa myöten noin 550 ja eri yrityksiä peräti 1500. EU-parlamentiltakin löytyy ensimmäistä kertaa oma osastonsa, jonne on näyttelypäällikkö Jukka Isotalon mukaan tulossa vieraaksi EU-komissaareja ei maista.

Kävijämäärän Isotalo uskoo asettuvan entisten vuosien tapaan 70 000–80 000 paikkeille. Tosin viime vuonna mentiin jopa yli 80 000:n.

Keskiviikkona alkavassa Okrassa hemmotellaan tänä vuonna myös naudan ystäviä, sillä luvassa on Pohjoismaiden suurin karjanäyttely. Nautoja tulee ympäri Suomea, ja kaukaisimmat saapuvat aina itärajaa myöten, Lieksan suunnalta. Edustettuina ovat kaikki Suomessa olevat valtarodut, ja kaiken kaikkiaan näyttelyalueella nähdään vajaa 200 nautaa, joista noin 150 on mukana näyttelyssä.

Puuhamiehenä karjanäyttelyssä toiminut Petri Uusitalo on tyytyväinen, että naudat palaavat Okraan.

–On hienoa huomata, että karjapuolta pidetään tälläkin puolella Suomea tärkeänä, hän iloitsee.

 

OKRA-maatalousnäyttely Oripään lentokentällä 3.7.–6.7. kello 9–17.

 

Lue lisää 02.07.2019 lehdestä