Pelastuslaitos muistuttaa: tarkkana veden äärellä

0

Auranmaa. Varsinais-Suomen pelastuslaitos on huolissaan ihmisten käyttäytymisestä veden äärellä. Viimeisen neljän päivän aikana on sattunut jo kuusi tehtävää, jossa ihminen on jouduttu pelastamaan vedestä. Pelastuslaitoksen mukaan osa niistä on päättynyt onnellisesti, osa puolestaan huonoimmalla mahdollisella tavalla. Osassa tehtäviä hätäilmoitus on tehty nopeasti, joka on edesauttanut pelastustoimia. Pelastuslaitos välittääkin kiitoksensa ripeästä toiminnasta hätäilmoituksen tekijöille.

Pelastuslaitos huomauttaa, että jokainen hukkuminen on turha. Ihmisiltä toivotaankin malttia ja varovaisuutta veden äärellä.

Pelastuslaitokselta toivotaan vielä ihmisten käyttävän 112-sovellusta hätäilmoituksen tekemiseen, jos uimapaikan osoite ei ole varmasti tiedossa.